Jdi na obsah Jdi na menu
 

NEHORMONÁLNÍ ANTIKONCEPCE

18. 4. 2009

KONDOMI

Bariérová antikoncepce.

Kondom neboli prezervativ je jediná v současnosti skutečně účinná ochrana pro muže. Velmi tenká latexová nebo jiná membrána, která se přetáhne přes penis, zabraňuje průniku spermií do dělohy. Proto se řadí k takzvaným bariérovým metodám. Jakékoliv poškození kondomu však výrazně snižuje jeho ochranný účinek. Kondom použitý po celou dobu soulože může snižovat riziko přenosu sexuálně přenosných infekcích včetně přenosu viru HIV. Nesmí se používat v kombinaci s mastnými látkami ( masti, oleje ), ale výhodná je jeho kombinace se spermicidy (viz níže ). Má-li chránit uživatele před infekcí a ženu před otěhotněním, je třeba ho nasadit před proniknutím penisu do pochvy, nikoliv až během pohlavního styku vylučuje malé množství spermií a nezapomeňte, že k oplodnění stačí jedna jediná !

SPERMICIDY

Antikoncepce v čípku, pěně nebo krému. 

 K nejjednoduším metodám chran ypatří kromě těch barierových rovněž různé chemické prostředky. V součastnosti jsou u nás k dispozici spermicidní látky ve formě poševních čípků, pěn nebo krémů. Aplikují se do pochvy před každám pohlavním stykem ( přesně podle instrukcí v příbalovém letáku ). Působí Znehybnění spermií a na ženu nemají žádný škodlivý vliv. Mohou snižovat riziko přenosu virových sexuálně přenosných infekcí.

NITRODĚLNÍ TĚLÍSKO

Antikoncepce v děloze bez hormonů.

nitrodělní tělísko bez hormonů je vyrobeno z plastické hmoty a jeho část je ovinuta jemným měděným drátkem. Tělísko způsobuje v děložní dutině změny, které nepříznivě ovlivňují pohyblivost spermií a rovněž mění kvalitu děložní sliznice. Případně oplozené vajíčko se v ní nemůže uchytit. Tělísko musí být zavedeno lékařem a jeho užití je preferováno u žen, které již rodily.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

femcap

kabra,26. 12. 2013 21:38

A o jedné z nejspolehlivějších metod tu není ani slovo... Femcap - cervikální klobouček. Přečtěte si na <a href="http://www.pesarshop.cz">www.pesarshop.cz</a>