Jdi na obsah Jdi na menu
 

TĚLO KTERÉ STOJÍ ZA HŘÍCH

30. 5. 2009
1. Shyby
procvičíš: horní paže

Sedni si na kraj nízké židličky a ruce pevně zapři pod zadkem tak, jak to vidíš na obrázku. Zatni hýžďové svaly a posuň se na úplný okraj židle. Nohy bys měla mít od sebe přibližně na šíři ramen. Pomalu pokrč lokty tak, aby ses zadkem dostala téměř k zemi. Záda přitom udržuj v rovině se židlí. Pak znovu natáhni paže, takže budeš mít zadek v úrovni se židlí. Udělej 3 sety po 10 shybech.
 
 
JAK NE!
Nehrb záda, jak vidíš na obrázku. Při shýbání udržuj svaly zpevněné, jedině tak zůstaneš vzpřímená. Aby cvičení bylo efektivní, udržuj lokty za zády (nevytáčej je do stran).
 
 

2. Superman
procvičíš: zadek a záda

Polož se na břicho, nohy měj u sebe, špičky propnuté, ruce podél těla, dlaně a čelo na podlaze.
 
 
Drž hlavu v jedné linii s páteří. (Dívej se na podlahu, abys neměla šanci křivit krk). Pak zvedni hrudník asi 15 cm a paže asi 8 cm nad podlahu (dlaně stále směřují dolů).
 
 
Pomalu otáčej paže směrem od sebe až do polohy, kdy je budeš mít napnuté před sebou v jedné linii s rameny. (Budeš vypadat jak létající Superman:-). Vydrž dvě sekundy a pak zase pomalu vrať paže do výchozí pozice podél boků. Zopakuj 10x.
 
 

3. Kmitání
procvičíš: stehna

Polož se na zem s rukama pod zadkem. Dívej se na strop (pomůže ti to udržet hlavu v jedné linii s páteří). Zatni svaly, propni špičky u nohou a zvedni nohy asi deset centimetrů nad zem. V téhle pozici začni "stříhat" nohama nahoru a dolů, jako když plaveš v bazénu. Vydrž 3 minuty: střídej 20sekundové kmitání s 10sekundovými pauzami. Tip: Tenhle cvik zabírá tím víc, čím víc ho cvičíš, takže zkus časem zvýšit čas kmitání nohama z 20 na 30 sekund. Potom zvyš dobu na 45 sekund, jestli to dokážeš.
 
 

4. Push-up
procvičíš: ramena a hrudník

Rukama se zapři o zem a nohy opři o nízkou židli (nebo jiný pevný předmět). Nohy bys měla mít aspoň 10 cm od kraje. Ruce měj od sebe přibližně v úrovni ramenou. Stehna a zadek drž zpevněné.
 
 
Pokrč se v loktech, jako kdybys chtěla dělat klasické kliky. Pak se pomalu vracej do výchozí pozice. Zmákni alespoň 3 sety po 10 klicích.
 
 
JAK NE!
Neprohýbej se v loktech. Měj napnuté břišní svaly, jenom tak ti neklesne zadek a nezničíš si záda.
 
 

ŘEKNI SÝÝÝÝR!!!
Poradíme ti, jak zařídíš, abys na fotkách z plesu vypadala jako skutečná hvězda.

ŠPATNĚ

* Shrbená záda a svěšená ramena ti na kráse a sexappealu nepřidají. Budeš vypadat menší a hrbatá.
* Když se natočíš přímo do foťáku s nohama mírně od sebe, budeš mít na fotce o pár kilo víc než ve skutečnosti.
 
 

SPRÁVNĚ
* Stáhni ramena dozadu a doů a paže dej mírně od těla. Tahle póza zeštíhluje!
* Natoč se k foťáku bokem, jednu nohu předsuň před druhou a váhu celého těla přenes na zadní nohu. Krááása!
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář