Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jak se stát módní návrhářkou ?

18. 11. 2010

Jak se stát módní návrhářkou?

 
čili jak obléknout operní divu Po molu elegantně proplouvají půvabné modelky v nádherných šatech. Blesky fotoaparátů oslňují publikum. Diváci mlčky a užasle sledují všechnu tu krásu, která bere dech... Tak přesně takhle vypadá správné holčičí snění. Která dívka by se nechtěla stát módní návrhářkou? Vymýšlet krásné šaty, které by se líbily a nosily. Šaty, ve kterých by se dobře cítily slavné herečky, novinářky, lékařky… To je opravdu krásný sen.
 

Jaké schopnosti a talent k výkonu tohoto povolání potřebujete?

Fantazie, prostorová představivost, cit pro materiál a barvy, a kreslířské nadání.

Jaké vzdělání a odborná příprava je zapotřebí?

Jsou střední i vysoké školy, kam je docela těžké se dostat. Člověk dosáhne svého cíle, pokud opravdu hodně chce a vytrvale pracuje na své myšlence.

 

zdroj - veronikavondrakova-homepage.blog.cz/rubrika/jak-se-stat-modni-navrharkou

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

chci něco dokázat

jana,17. 4. 2020 20:44

dobrý den. jsem náctiletá ( 13) mám vymyšlenou svoji značku i kolekce oblečení, potřebovala bych vědět jestli nevíte o nějaké firmě která by to šila moc by mi to pomohlo chci dokázat že i náctileté dívky dokážou více než si kdo myslí děkuji

Módní návrhářka

Jak?,10. 3. 2016 16:33

Ahoj zdravím jak se mám stát módní návrhářkou
Zatím chodim na kurza kreslení a kupují časopisy o módě atd.
Jak dále?

Módní návrhářka

Jak?,10. 3. 2016 16:33

Ahoj zdravím jak se mám stát módní návrhářkou
Zatím chodim na kurza kreslení a kupují časopisy o módě atd.
Jak dále?

Jak mam začít?

Andrea,5. 2. 2012 12:19

Ahoj já vím že jsem na to ještě moc malá je mi 12 ale moooc bych se chtěla dostat na nějakou školu s modním návrhářstvím ale potřebuju poradit co všechno mám umět a hlavně jak se to naučit. Vím že stát se dobrou modní návrhářkou vyžaduje pjekně pevnou práci a taky nadání ale já kreslit umím a dokonce mám i 4 sešity kde si vymýšlím šaty a tak mám i hodně střih látek a skouším to oblékat na panenky a dokonce děláme s kamarádkama modní přehlídky. Byla bych faaaakt moc ráda kdybych se dostala na nějakou školu s uměním atd.:D:D

Re: Jak mam začít?

Bella,19. 2. 2013 10:45

Na začátek bys měla chodit na kurzy kreslení-protože kreslit je pro toto budoucí povolání základ.Musíš se dostat ne střední školu-obor oděvní design-modelářství návrhářství oděvů a pod.Počítej s tím že budeš muset složit talentovou zkoušku.Mohla by ses domluvit se švadlenou,která by tě naučila zákl. věci.Mohla bys na modelingový tábor-kde by ses dívala jak návrhářky pracují.Každopádně by ses měla dostat na vysokou školu.Kup si knížku kde se dozvíš mnohem víc např.kurz modního návrhářství.Hodně štěstí v tomto náročném ale nádherném oboru.

moda

,30. 6. 2011 13:48

No a jak se tedy staneme modní návrhářkou.